Μαρτυρίες Σπουδαστών

Η επανάσταση της εξ αποστάσεως μάθησης μέσα από τα μάτια των σπουδαστών μας

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως μπορεί να μετατράπηκαν σε μία αναγκαιότητα στα μέσα του φετινού Μαρτίου, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, ωστόσο στο Speak διαθέτουμε ήδη εμπειρία ετών στην απομακρυσμένη μάθηση με πολύ θετικά αποτελέσματα από καθηγητές και σπουδαστές.

Η καινοτομία, η ευελιξία και η διάδραση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα λογισμικά σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης του Speak, όπως προκύπτει από τα σχόλια των σπουδαστών μας. Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά:

Αμεσότητα και καταρτισμένοι διδάσκοντες

Ο Γιώργος Χ. παρακολουθεί Κινέζικα επιπέδου HSK2 και η γρήγορη μετάβαση από την παραδοσιακή στην ψηφιακή τάξη είναι αυτό που τον ικανοποίησε περισσότερο. “Το μάθημα συνεχίστηκε κανονικά, σα να μην άλλαξε τίποτα, με την παράδοση και τον έλεγχο των ασκήσεων να γίνονται άμεσα και χωρίς καμία δυσκολία”. Το γεγονός ότι δε χάθηκε κανένα μάθημα είναι και για τη Δήμητρα Κ., σπουδάστρια Ν4 των Ιαπωνικών, το σημαντικότερο πλεονέκτημα των εξ αποστάσεως μαθημάτων. “Η καθηγήτριά μας, η κυρία Tomomi, προσαρμόστηκε αμέσως στο νέο τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων και μάλιστα, μας βοήθησε με επιπλέον υλικό”, προσθέτει.

Διαδραστικότητα και ευκολία στη χρήση

Τα εργαλεία διαδραστικής διδασκαλίας της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας είναι επίσης, στοιχεία που κάνουν παραγωγικό το μάθημα, σύμφωνα με τον Άγγελο Σ., την Αναστασία Θ. και τη Μαρία Λ., που παρακολουθούν Αραβικά, Γερμανικά και Ισπανικά, αντίστοιχα. Ιδιαίτερα για την Αναστασία “η εκπαίδευση μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι απόλυτα μαθητοκεντρική, επιτρέπει τη συνεργασία και τον εύκολο διαμοιρασμό αρχείων και την αποδοτική μετάδοση της ύλης”.

Μία εμπειρία για όλες τις ηλικίες

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η τηλεκπαίδευση απευθύνεται αποκλειστικά στους φοιτητές ή σε ανθρώπους που “το είχαν” από πάντα με την τεχνολογία. Ωστόσο, αυτό είναι μύθος και το επιβεβαιώνει η κυρία Ευαγγελία Σ., η οποία είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικος και παρακολουθεί Κορεάτικα. Με τα δικά της λόγια: “Νιώθω ότι ξαναμπαίνω στην ιστορία! Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα μάθημα έτσι, χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας- ψυχολογικά και γνωστικά είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα”!

Άνεση και εξοικονόμηση χρόνου

Τέλος, τα μαθήματα μέσω υπολογιστή βοηθούν στο να κερδίζετε χρόνο. Για την Μαρία Τ., σπουδάστρια Ολλανδικών και τη Μαρία Γ., που παρακολουθεί Κορεάτικα, το γεγονός ότι συνδέονται στην τάξη από την άνεση του σπιτιού τους, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι και θα παραμείνει μία από τις καλύτερες δεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε. Στο Speak διαθέτουμε όλες τις λύσεις και συνεχή υποστήριξη, ώστε να μάθετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε από τις 20 γλώσσες που διδάσκουμε. Κάντε τη σωστή επιλογή και παρακολουθήστε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει με ευέλικτο τρόπο και με βάση τους ατομικούς σας στόχους!